Virus og bakterier gjør oss tykke

For Kari Jaquesson, helseminister Anne-Grete Strøm-Erichsen, og alle andre som ikke har lest enda den artikelen fra Illustrert Viteskap nr 12/2010, her er den. Siterer:

“Virus og bakterier gjør tynne mus tykke

Hvorfor kan noen mennesker tilsynelatende spise hva de vil uten å legge på seg, mens andre har en konstant kamp mot vekten? I 2001 ga den indiskfødte legen Nikhil Dhurandhar kanskje en del av svaret da han publiserte resultater som tyder på at fedme kan skyldes virus, og dermed i realiteten er en smittsom sykdom.

I dyreforsøk viste Dhurandhar at adenovirus-36 spres raskt via blodet og hopes opp i fettvevet der det får antallet fettceller til å flerdobles. Smitteforsøk med mus og kyllinger viste at viruset lett kan spre fedme fra ett enkelt dyr til en hel gruppe. Undersøkelsene viste også at nesten én av tre personer i en gruppe tykke mennesker hadde vært smittet med viruset.

Også bakterier mistenkes for å være årsak til fedme. De spiller en viktig rolle i fordøyelsen, der de bidrar til å bryte ned maten slik at vi kan oppta næringen. I 2006 viste Jeffrey Gordon ved Washington University i to undersøkelser at bakteriesammensetningen i tarmen hos både mennesker og mus er forskjellig hos tykke og slanke individer. Og hvis bakteriefloraen fra en tykk mus overføres til tarmen hos en slank mus, blir den tykk. De nyttige bakteriene i menneskets tarm kan deles i to grupper: Overvektige har relativt mange bakterier fra gruppen Firmicutes, mens slanke personer har flere bakterier fra den andre gruppen, Bacteroidetes.

Perspektivene er store, idet en vaksine kanskje vil kunne forebygge fedme, mens antibiotika eller antiviral medisin kan gjøre der lettere å gå ned i vekt.” (Illustrert Vitenskap, 12/2010, s.21)

Er fedme en sykdom? Svaret er JA, fedme kan være en sykdom i de fleste tilfellene. Det er snak om virus og bakterier som gjør oss tykke, så definitivt, om dette stemmer, så er fedme EN SYKDOM. Ikke nok med det, men en sykdom som også smittes fra ett individ til annet/andre.

Så endelig kan man snakke med riktighet at fedme ER en epidemi. For man ikke kunne snakke om en epidemi uten at det finnes en sykdom SOM SMITTES.

Disse er vitenskapelige nyheter som er gode for noen og dårlige for andre.

Dårlige nyheter er for alle som har lyst til å mobbe de overvektige, og for alle slankeguruer og alle trim-droninger -og konger som tjener tykke penger på å prøve å slanke mennesker.

Gode nyher er for alle som har prøvd og prøver å slanke seg uten noen gode resultater. Dessuten gode nyheter er også for medikamentindustrien… jeg hater medikamenter i prinsipp men tenk at de overvektige mennesker er bare én vaksine eller en antibiotikakur unna en slankere figur… eller piller som inneholder de “slanke”-bakteriene Bacteroidetes for å forandre bakterieflora i magen til de overvektige. 

Jeg nekter ikke at å spise sunt, i normale kvantiteter og å trime er ikke godt for helsen men det er ikke nok å slanke seg OG beholde vekten i mange tilfeller.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Explore posts in the same categories: Sykdom, Vitenskap, helse, kjendis, mat, slanking, sport

Stikkord:, , , , , , , ,

Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

Comments are closed.


Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00