RELIGION ER ROTEN TIL ALT VONDT

Religion er roten til alt vondt, i hvert fall til det meste vondt her, i verden. Bare tenk hvor mange krig og forbrytelser har gjort og gjør man i religionens – og guds navn. Og hvor mye må man ofre om man vil være religiøs, gudene elsker at menneskene gir ofrer til de.

 

Hadde det ikke vært for religion, måtte menneskene i denne verden faktisk stå for sine egne valg. Det er ikke Gud, Allah, Buddha, Siva, Harry Krishna eller noen andre som bestemmer hvordan du har det her i livet. Det er kun deg selv som bestemmer, slutt og skyld på noen andre og stå for hva du mener selv. Stå på egne bein, og ta de kloke valgene du vet er rett!

 

Fordømmende kristne, muslimer og alle andre verdens truende er det verste jeg vet!
Det er ingen gud som bestemmer at det regner i dag, eller at en person blir påkjørt. Ting skjer, så prøv og lev et godt liv så lenge man lever…” (
http://www.nettby.no/community/news.php?community_id=6318)

 

Å være ”rett-troende” vil vel mest si å leve i en fantasiverden, der en oppdiktet figur er blitt gitt en makt og posisjon som denne formidler gjennom (selv)utvalgte representanter. Man blir pålagt å vise denne representanten respekt for derved å vise guddommeligheten respekt.

 

Men er det noe å respektere? Islam, som kristendom og jødedom er maktapparater som jevnlig misbrukes for å kontrollere tilhengerne. Det er intet rasjonelt eller realistisk forbundet med disse religionene om en tar seg tid til å gå dem etter i sømmene.

 

Det er bare å se det i øynene, det er, som Richard Dawkins korrekt påpeker, ingen ”gode” religioner, for en trosretning kan aldri bli rasjonell eller fornuftig tatt i betraktning at den er basert på overtro og løgn.

 

Hele ideen med blasfemi er rendyrket sludder, for det er jo i virkeligheten bare at noen setter spørsmålstegn ved andres overtro og fabler, kanskje i et forgjeves håp i å få disse til å glede seg over virkeligheten istedenfor å lulle seg inn i en urealistisk uvirkelig fantasiverden. Så, mer blasfemi, takk!

 

Når det gjelder Jesus og andre fantasifigurer, så blir det hele som å diskutere julenissen eller påskeharen? Og ja, alle religiøse arvestykker hører til langt inne på mørkeloftet, der de kom fra, for i det lange løp er de som Drakula, de tåler ikke dagens lys.” (JonnM, fra ”Krenke gud, allah eller andre fantasifigurer?”)

 

Jeg ser på de rett-troende mennesker som store, gamle barn. Som barn tror i Askepott, Tornerose, Snøhvit, Rødhette og Harry Potter, slik tror de store, gamle ”barna” i Gud, Allah, Buddha, Siva og Harry Krishna.

 

Faktisk så begynte nåtidens religioner fra eventyrer… eventyrer med helter, halvguder -og halvmennesker – skikkelser som var ekstra modige, ekstra sterke, ekstra smarte, osv.

 

Det kan faktisk være ganske deilig å føle seg som et barn hele livet, å ha en ”mamma-pappa”-gud som bestemmer over deg, som beskytter deg, som sier hva og hvordan du må tenke, hva du må gjøre og ikke gjøre, man slipper ansvar for egne bestemmelser, man slipper å tenke selv og man har noen å gi skylda på om ting ikke blir som man ønsker.

 

Jeg skjønner at menn er glade å være religiøse, i de fleste religionene har menn mer makt enn kvinner, menn er mer viktige enn kvinner. Wow, tenk, bare av å bli født med en penis så er halve verden (kvinnes del) ved dine føtter. Det lønner seg helt praktisk å være en religiøs man når dette gir man så mange rettigheter framfor kvinner.

 

Respekt for andres religioner??? Ja, jeg respekterer barn som tror at prinsen og prinsessen fra eventyret ble forelska i hverandre og de giftet seg og levde lykkelige resten av livet… men jeg respekterer ikke barn som liker dragen med syv hoder som dreper mennesker.

 

 

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Explore posts in the same categories: gud, islam, kristendom, religion

Stikkord:, , , , , , ,

Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

7 kommentarer on “RELIGION ER ROTEN TIL ALT VONDT”

 1. Håkon Høie-Pedersen Sier:

  Ja, dette er en nettby-gruppe flere burde sjekke ut. :)

  Airhawk
  Gruppeleder Religion – Roten til alt vondt!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 2. Agent Provokativ Sier:

  ja :))

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 3. Johni Schuweldahl Sier:

  Godt skrevet innlegg! Nei, ingen religion er god i seg selv. Det som er dumt er jo at mange blir så opphengt i det livet man har en forestilling om finnes etter døden, at man glemmer det som er før døden…
  En ikke-religiøs humanisme må være utgangspunktet for vår etikk.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 4. Agent Provokativ Sier:

  til Johni Schuweldahl:

  takk :))

  ja, enig… en ikke-religiøs/ ateist humanisme må være utgangspunktet for vår etikk… jeg syns at den slags humanisme har høyere verdi enn en religiøs humanisme…

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 5. Lex Rock Sier:

  Fint inlegg. På tide folk våkner op å ser at dere imaginære tro bare er en fantasi.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 6. Agent Provokativ Sier:

  til Lex Rock:

  takk :)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 7. TNBM Sier:

  Fordommer, fordommer og atter fordommer.

  På meg virker det noe naivt å påstå at religion er roten til alt ondt, og argumentene dine angående hvor lite sannsynlig det er at en gud eksisterer er lite originale. Jeg er ikke spesielt religiøs selv, men det irriterer meg å se argumenter som baseres på at bibelen motsier seg selv eller det at det ikke finnes noen fysiske bevis som støtter teorien om en gud for ørtende gang. Dagens liberale kristne er fullstendig klare over dette, du er ikke den eneste som har oppdaget hvor lite rasjonell kristendommen er.

  Jeg synes det er flott at du har tatt et standpunkt og engasjert deg i en s¨pass ung alder (jeg baserer dette på dine grammatiske evner, ikke vondt ment), men om du skal skrive artikler synes jeg du burde prøve å være litt mer objektiv, for dette blir bare provoserende å lese.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende


Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00